perjantai 7. helmikuuta 2014

Pizzat - dynaamiset kaavion otsikot

Minulta kysyi kerran eräs johtaja kuinka kaavion otsikosta saisi dynaamisen. Hän oli taistellut monta tuntia asian kanssa eikä päässyt mihinkään. Hänellä oli tarve saada otsikkotekstin perään taulukossa oleva loppusumma. Ja kyllä, hän esitti ongelman Pizza-Hutin buffassa lounaalla. :-)


Kaavioiden otsikkoon voi kirjoittaa mitä tahansa tekstiä, mutta myös ampua jonkun solun sisällön suoralla soluviittauksella. Ne teistä, jotka kikkailette tekstillä ja laskennallisella tiedolla lainausmerkeillä ("") ja et-merkillä (&), tulette ensikokeilulla pettymään. Kaavion otsikkoon ei voi suoraan tehdä monimutkaista kaavaa, vaikka sitä kaavarivillä pystyykin muokkaamaan. Kaava voi olla vain soluviittaus.



Mutta eipä hätää. Tehdään taulukkoon yhdistelmäkaavalla valmis otsikko. Kaavio-otsikon kaavarivillä viitataan sitten siihen soluun. Koska kaavio on taulukosta erillään oleva objekti, täytyy soluviittaukseen sisältyä myös välilehden nimi. Helpoiten muodostat kaavan = -merkillä ja klikkaamalla otsikon sisältävää solua.Valmis!



Vinkki: myös tekstikehys voi sisältää suoran soluviittauksen. Viittausta ei kirjoiteta suoraan kehykseen, vaan kaavariville. Myös tässä kohtaa soluviittaukseen täytyy lisätä viittaus välilehdelle. Valitse tekstikehys hiirellä ja kirjoita kaava kaavariville.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti